‘Sorry’ zeggen betekent niet altijd dat jij fout zat…

Soms is ‘sorry’ zo gezegd, maar heeft het geen inhoud. Soms is ‘sorry’ zeggen een stuk lastiger omdat je vindt dat je gelijk had. Maar wat is het je waard?

Op De Ontdekking gaat conflicthantering middels een bemiddelingskring. Als je een conflict hebt en er samen niet uit komt, vraag je zo’n gesprek aan dat door een neutraal persoon wordt geleid. Iedere betrokkene vertelt zijn/haar kant van het verhaal. Door het goed luisteren naar elkaar ontstaat er meer begrip. Het maakt niet uit wie er gelijk heeft, want je hebt allebei vanuit je eigen oogpunt gelijk. Het gaat erom dat je weer verder kunt met elkaar.

Is jouw kind een beelddenker?

” … Dat beelddenkers het wel snappen, maar merken dat andere kinderen sneller zijn, kan ze onzeker en faalangstig maken. Docenten denken vaak in eerste instantie aan dyslexie en vanwege het onrustige gedrag aan ADHD of ADD. Ook worden ze getypeerd als dromerig en slecht luisterend. Uit een intelligentietest blijkt regelmatig dat deze kinderen heel slim en snel van begrip zijn. Het vinden van de juiste woorden duurt alleen iets langer en gesproken taal komt niet of veel later aan. … ”

zie: www.oudersvannu.nl

Hart en moed

Zo zou het inderdaad overal moeten zijn. Daar zetten ook wij ons volledig voor in op De Ontdekking. En dat is best wel eens lastig voor een school als de onze. Men kent de term ‘Sociocratische school’ vaak niet, of men heeft er een vooroordeel over zonder ooit een voet over de drempel te hebben gezet bij een democratische of sociocratische school.
Onze manier van werken met kinderen en jongeren is fundamenteel anders. We werken ├ęcht vanuit het kind (of de jongere). Meer lezen