fbpx

Onderwijs dat past

De docenten en begeleiders die binnen de school werken, hebben allen hun bijzondere talenten op het gebied van onderwijs, pedagogie en zorg. De combinatie maakt dat De Ontdekking alles in huis heeft wat kinderen nodig hebben om te kunnen bloeien en in hun kracht kunnen komen te staan, om zo hun ware talenten te gaan laten zien. Zo bieden wij al onze leerlingen/jongeren onderwijs dat past.

 

De Ontdekking maakt indien nodig gebruik van de expertise van Stichting PiTi. Stichting PiTi is een kleinschalige zorgstichting voor volwassenen en kinderen/jongeren met autisme (ASS) en aanverwante uitdagingen.

 

Binnen de dagbesteding van Stichting PiTi loopt een kleinschalig scholingstraject genaamd “De PiTi-Impuls”. Hier nemen enkele jongeren aan deel en kunnen op deze wijze in hun eigen tempo, op hun eigen manier en met de diverse zorgaspecten die voor hen nodig zijn, toch hun certificaten en uiteindelijk hun diploma’s halen. Als zij erg sterk groeien in hun ontwikkeling, kunnen zij zelfs doorgroeien naar een volledige plek binnen De Ontdekking.

 

De Ontdekking profiteert van de zorgkwaliteiten van stichting PiTi omdat dit stukje op elke school vaak nodig is. De symbiose die is ontstaan op deze locatie zorgt ervoor dat kinderen/ jongeren goed ingeschat kunnen worden op hun ware potenties en goed kunnen worden begeleid om daar ook daadwerkelijk te komen.