Open middagen

Ieder schooljaar zijn er vijf open middagen. De meeste open middagen zijn ongeveer een week voor een schoolvakantie.

’s Ochtends wordt er door veel studenten gericht gewerkt. Vaak zijn dit de oudere studenten vanaf een jaar of 11. Soms is dit gericht werken uit een methodeboek, maar soms ook projectmatig, door een leergesprek of door middel van spelletjes. ’s Ochtends is daar ook alle rust voor. ’s Middags zijn er veel meer eigen leermomenten, zoals de jongere kinderen vaker de hele dag op hun eigen manier bezig zijn met leren.

Wat je kunt verwachten wanneer je op De Ontdekking op een open middag komt? Dat kunnen we niet helemaal voorspellen…
Iedere student heeft een eigen, persoonlijk leerplan – een periodeplan. Het hangt er dus maar net van af wat er die dag op de planning zal staan: programmeren; een jurk ontwerpen en maken; boeken lezen; apparaten uit elkaar slopen; een dominobaan maken; koken en bakken; gezelschapsspelletjes spelen; uitzoeken wat balans is; een rollenspel bedenken en uitspelen; in de schooltuin werken; een film kijken; met speksteen iets kunstzinnigs maken; elkaar kleddernat maken op het speelveld; Japans leren; de functies van Windows uitpluizen; een YouTube-kanaal maken en filmpjes maken; het is allemaal mogelijk…

De studenten en de begeleiders zullen er in ieder geval voor zorgen dat ieder verwelkomd wordt met iets vers lekkers bij de thee/koffie/limonade. Dus kom tussen 13:00 uur en 16:00 uur (vrije inloop) naar onze open middag! Je bent van harte welkom!

Aanmelden kan via dit formulier.