Open middagen

Ieder schooljaar zijn er vijf open middagen. De meeste open middagen zijn ongeveer een week voor een schoolvakantie.

’s Ochtends wordt er door veel studenten gericht gewerkt. Dit kan uit een methodeboek, maar soms ook projectmatig, door een leergesprek of door middel van spelletjes. ’s Ochtends is daar ook alle rust voor. ’s Middags zijn er veel meer eigen leermomenten, zoals de jongere kinderen vaker de hele dag op hun eigen manier bezig zijn met leren.

Wat je kunt verwachten wanneer je op De Ontdekking op een open middag komt? Dat kunnen we niet helemaal voorspellen…
Iedere student heeft een eigen periodeplan (leerplan). Wat er voor deze vrijdagmiddag op de planning staat hangt daar voor een groot deel van af. Er wordt soms uit (methode)boeken gewerkt, maar er valt vooral ook te denken aan: een robotje programmeren; een website bouwen; kleding ontwerpen en maken; boeken lezen; apparaten uit elkaar slopen; in de werkplaats ontwerpen en bouwen; een knikkerbaan maken; koken en bakken; gezelschapsspelletjes spelen; uitzoeken hoe je grote getallen als een ‘googol’ in cijfers schrijft; een radiografisch bestuurbare boot bouwen van hout; in de schooltuin werken; met speksteen iets kunstzinnigs maken; een hut bouwen van pallets; filmpjes maken en monteren; de dieren verzorgen; een YouTube-kanaal maken; het is allemaal mogelijk…

De studenten en de begeleiders zullen er in ieder geval voor zorgen dat ieder verwelkomd wordt met iets vers lekkers bij de thee/koffie/limonade. Dus kom tussen 13:00 uur en 16:00 uur (vrije inloop) naar onze open middag! Je bent van harte welkom!

Aanmelden kan via dit formulier.