fbpx

Open middagen

Ieder schooljaar zijn er vijf open middagen. De meeste open middagen zijn ongeveer een week voor een schoolvakantie.

Omdat het ’s ochtends fluisterstil is in de werkruimtes, zullen de meeste studenten ervoor kiezen vooral ’s ochtends gericht te werken (voor VO-studenten bijvoorbeeld ter voorbereiding op hun staatsexamens). Dit kan uit een methodeboek, maar ook projectmatig, door een leergesprek of door middel van spelletjes. Het ligt er maar helemaal aan wat hún manier van leren is. ’s Middags is er ruimte voor meer gezamenlijke activiteiten en kan er, op de lesmomenten na, wat meer ‘geluid’ zijn. Ook de werkplaats kan ’s middags gebruikt worden.
Om deze redenen hebben we dan ook open middagen in plaats van hele dagen.

Wat je kunt verwachten wanneer je op De Ontdekking op een open middag komt? Dat kunnen we niet helemaal voorspellen… Iedere student heeft een eigen periodeplan (leerplan). Wat er voor deze vrijdagmiddag op de planning staat hangt daar voor een groot deel van af.
Er wordt soms uit (methode)boeken gewerkt, of aan eigen projecten, maar er valt vooral ook te denken aan: een robotje programmeren; een website bouwen; kleding ontwerpen en maken; boeken lezen; apparaten uit elkaar slopen; in de werkplaats ontwerpen en bouwen; een knikkerbaan maken; koken en bakken; gezelschapsspelletjes spelen; uitzoeken hoe je grote getallen als een ‘googol’ in cijfers schrijft; een radiografisch bestuurbare boot bouwen van hout; in de schooltuin werken; met speksteen iets kunstzinnigs maken; een hut bouwen van pallets; filmpjes maken en monteren; de dieren verzorgen; een YouTube-kanaal maken; het is allemaal mogelijk…

De studenten en de begeleiders zullen er in ieder geval voor zorgen dat ieder verwelkomd wordt met iets vers lekkers bij de thee/koffie/limonade. Dus kom tussen 13:00 uur en 16:00 uur (vrije inloop) naar onze open middag! Je bent van harte welkom!

Aanmelden kan via dit formulier.

(Aanmelden is niet verplicht, maar voor ons wel zo prettig om zo goed mogelijk op specifieke vragen van bezoekers in te springen en om in te schatten hoeveel bezoekers we ongeveer kunnen verwachten)